top of page
  • Foto van schrijverFemke

Pretty moments

Bijgewerkt op: 28 dec. 2020Wanneer je iets op internet besteld, krijg je soms een pakketje toegestuurd met een tekst of spreuk erop. Zo kreeg ik laatst dit doosje waarop aan de binnenkant staat dat het leven gaat over mooie momenten, en dat je daarvan moet genieten.


We doen er over het algemeen alles aan om in ons leven zoveel mogelijk mooie momenten te creëren.
We doen er over het algemeen alles aan om in ons leven zoveel mogelijk mooie momenten te creëren. We vieren zogezegd het leven. Wanneer dit -naar onze eigen ideeën en maatstaven- lukt, voelen we ons, voor eventjes, gelukkig. Het moment is 'gelukt', we leggen het vast op een foto, en denken dat we het leven 'maken'. Maar al gauw is het mooie moment voorbij en volgt er niet lang daarna een lelijk, stom of saai moment. Zo is ons leven een aaneenschakeling van mooie en niet-mooie momenten en zijn we aldus blij of niet-zo-blij.


We denken dat dit de normale gang van zaken is, maar wanneer je er iets beter naar kijkt, zul je zien dat dit op en neer gejojo alleen maar narigheid op kan leveren. Het mooie moment zelf duurt niet lang, de kick is er maar kort, het moment gaat weer over en omdat het mooie moment er überhaupt is, is er ook een niet-mooi moment. In de kern is er alleen maar onrust.


Dít moment is het mooiste moment wat je ooit kunt beleven. Omdat het leeg is van je ideeën over wat mooie momenten zijn.

Wat Mindful Medicine jou probeert te leren is dat er een alternatief is. Een 'moment' dat niet voorbijgaat, dat nooit niet-mooi is en waar je ook nog eens niets voor hoeft te doen om het te 'beleven'. Dat moment is dit moment. Precies dit moment, nu. Wanneer je al je ideeën over mooie momenten in je leven opgeeft, vult dit moment zich met alles wat er is, en met het mooiste wat je ooit kunt ervaren. Het vult zich met Jou. Het enige wat je hoeft te doen is je eigen gemaakte substituut voor dit moment opgeven. Dit moment is er altijd, gaat niet voorbij en is wat jij werkelijk bent. Door met Mindful Medicine deze meditatie te beoefenen zul je het vanzelf merken. En je zult er geen spijt van krijgen.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page