top of page
Integrale Geneeskunde Amsterdam, Praktijk Mindful Medicine, Femke Neervoort
Grayscale%252520on%252520Transparent_edi

integrative
medicine

een nieuwe generatie dokters

Integrative Medicine is een dynamische benadering van gezondheidszorg die de traditionele Westerse geneeskunde combineert met een holistische kijk op gezondheid en welzijn. Het omvat onder andere het onderzoeken van voeding, de interactie tussen lichaam en geest, en het gebruik van evidence-based natuurlijke geneeswijzen. Deze benadering benadrukt het belang van de arts-patiëntrelatie en staat open voor complementaire behandelmethoden.

Integrative Medicine in de VS

In de Verenigde Staten hebben vooraanstaande universiteiten zoals Duke, Harvard en Stanford het voortouw genomen in het Consortium of Academic Health Centers for Integrative Medicine, wat heeft geleid tot een wereldwijde erkenning van Integrative Medicine. Het Andrew Weil Center for Integrative Medicine in Arizona was pionier in het aanbieden van officiële opleidingen aan artsen, waarbij ik als enige arts in Nederland deze opleiding heb afgerond én een open medische praktijk heb gevestigd.

 

Later hebben belangrijke ziekenhuizen zoals Harvard en de Mayo Clinic afdelingen voor Integrative Medicine opgezet, wat heeft geleid tot betere en kosteneffectieve zorg. In Nederland is deze zorgvisie nog relatief nieuw, maar de interesse in Integrative Medicine groeit, met een groeiende groep artsen die streven naar een meer menselijke en duurzame gezondheidszorg. Er zijn nu opleidings- en nascholingsinstituten en een beroepsvereniging, wat getuigt van deze groeiende belangstelling.

 

Toonaangevende Pionierspraktijk

Mindful Medicine is een toonaangevende pionierspraktijk voor Integrative Medicine in Nederland, waarbij je verzekerd bent van hoogwaardige zorg die persoonlijk op jou is afgestemd en gebaseerd is op het nieuwste wetenschappelijke onderzoek. Met mijn unieke achtergrond en expertise speel ik een cruciale rol in het bevorderen van Integrative Medicine en het verbeteren van de gezondheidszorg in Nederland. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor extra informatie over Integrative Medicine, bekijk de onze video's of ga naar:

 

Nascholingsinstituut Amsterdam School for Integratieve Medicine and Health

Opleidingsinstituut Academy for Integrative Medicine

Beroepsvereniging Artsenvereniging Integrale Geneeskunde

Dr. Andrew Weil Discusses Current Integrative Medicine | Andrew Weil Center for Integrative Medicine
Video afspelen
bottom of page