Integrale Geneeskunde Amsterdam, Praktijk Mindful Medicine, Femke Neervoort
Grayscale%252520on%252520Transparent_edi

integrale

geneeskunde

een nieuwe generatie dokters

Integrale Geneeskunde is ontstaan uit een groeiende behoefte aan een nieuwe kijk op gezondheid en ziekte. Het is een vorm van geneeskunde die naast de reguliere Westerse geneeskunde ook kijkt naar de medicinale werking van voeding en naar de wisselwerking tussen lichaam en geest. Het onderschrijft het belang van de arts-patiëntrelatie en is nieuwsgierig naar de mogelijkheden van (evidence based) natuurlijke geneeswijzen. Er wordt met een open én kritische blik gekeken naar de mogelijkheden van complementaire behandelmethoden en manuele therapie vormt vaak een onderdeel van de behandeling.

 

Ruim 20 jaar geleden zijn in de Verenigde Staten acht medische faculteiten, waaronder Duke University, Harvard University en Stanford University, gestart met het Consortium of Academic Health Centers for Integrative Medicine.

Inmiddels hebben in de VS en Canada 75 (academische) centra zich bij het consortium aangesloten. 

Het Andrew Weil Center for Integrative Medicine in Arizona was het eerste centrum dat een officiële Integrale Geneeskunde opleiding gaf aan artsen en ik ben de tweede arts in Nederland die deze opleiding afgerond heeft.

Vooraanstaande ziekenhuizen, zoals Harvard en de Mayo Clinic, in de Verenigde Staten beschikken al jaren over een afdeling Integrale Geneeskunde (Integrative Medicine), en hebben gezien dat het tot betere en goedkopere zorg leidt. 

In Nederland is deze zorgvisie nog relatief nieuw, maar er is gelukkig een steeds groter wordende groep dokters die de visie van Integrale Geneeskunde deelt en wil streven naar een meer menselijke en duurzame gezondheidszorg. Er is inmiddels een Nederlands opleidings-en nascholingsinstituut voor Integrale Geneeskunde en is er sinds kort ook een beroepsvereniging.

 

Mindful Medicine is één van de pionierspraktijken Integrale Geneeskunde in Nederland. Wanneer je een afspraak maakt ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit zorg, persoonlijk op jou afgestemd én gebaseerd op het laatste wetenschappelijk onderzoek. Ik zie je graag!

 

Voor meer informatie over Integrale Geneeskunde, zie onderstaande filmpjes en kijk op:

Nascholingsinstituut Amsterdam School for Integratieve Medicine and Health

Opleidingsinstituut Academy for Integrative Medicine

Beroepsvereniging Artsenvereniging Integrale Geneeskunde